Megjelent kötetek


Vétkek, balsors, szerelmek
Párizsi befutó
Horizontkoktél két hangra

Párizsi befutóPárizsi befutó – hangoskönyvként

Szeretném az értő közönség figyelmébe ajánlani a Párizsi befutó egyik fejezetét – hangoskönyvként. A szöveget Szilner Olivér bábszínész olvassa fel.


Ajánló a regényhez

www.facebook.com/mohacsi.arpad
Van itt szó forradalomról, árulásról, szerelemről, halálról. De nem csak úgy dramaturgiailag megszerkesztett módon, hanem egy olyan történelmi korba helyezve, amiről minden olvasónak lehet fogalma, pedig még nem is vált történelemmé. A szereplők olyan szereplők, akik az olvasó családjában vagy barátai között is megtalálhatók. Talán kicsit magunkra vagy szüleinkre ismerhetünk. A balladai stílus és a szarkazmus jól ellenpontozza a történet "szokványosságát". Számomra a Merényi metafora világítja meg igazán, hogy miben van a könyv ereje. Egy biztos, ezek a "hősök" velünk élnek.

Dukkon Péter

Hogyan élünk mi itt Kelet-Közép Európában?

www.facebook.com/mohacsi.arpad
Hogyan élünk mi itt Kelet-Közép Európában? Milyen Nyugatra menni és visszatérni? Milyen nehéz örökségeket cipelünk? Hogyan is vagyunk egymással, szülők és gyerekek, feleségek és szeretők, testvérek és féltestvérek, élők és holtak, könyvek, emlékek, történelmi változások és egyéni vágyak? Mi szabja meg esendőségünk és szerethetőségünk határát? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Mohácsi Árpád gazdagon hangszerelt, közvetlen hangon, élvezetesen elmesélt, sok szálon futó regénye. Ja, és még azt is megtudjuk, kik azok a Merényiék.

Péterfy Gergely


Mohácsi Júlia ajánlója

www.facebook.com/mohacsi.arpad
Amióta csak olvasni szeretek, mindig külön kerestem azokat a regényeket, amelyek egy-egy megtörtént eseményt tudnak megélhetővé vagy érthetőbbé tenni számomra, olyan kidolgozott karaktereken keresztül, akik valóban képesek hitelesen közelebb hozni az élményt. Mivel a Párizsi befutó mindezt még egy egyedi stílussal is kiegészíti, ezért valószínűleg az elsők között kerülne a kezembe.

Azok számára, akik nem élték át a rendszerváltást, a Párizsi befutó egy egészen újfajta megközelítését adhat, amely hatására az ember a jelenlegi, magyarországi személyes kis világában körbenézve is "ez sok mindent megmagyaráz" érzéssel teheti le a könyvet.

A könyv előjegyezhető:
https://bookline.hu/product/home.action?_v=Mohacsi_Arpad_Parizsi_befuto&type=22&id=327591
https://www.libri.hu/konyv/mohacsi_arpad.parizsi-befuto.html


Márton László ajánlója

www.facebook.com/mohacsi.arpad
"Ezen az ajtón nem lehet csak úgy kimenni" – olvassuk a regény egyharmada tájékán. Nem túl feltűnő mondat. De nagy ereje van. Aki leírta, az tud valamit az emberi létezésről. Azon belül: az 1960-as évek közepe táján született magyar emberek, férfiak és nők fiatalkoráról, 1989 előtt és után. Generációs regény, korrajz. Géza, Dóri (meghalt), Bella, Gabi, Jutocsa, Sanyi és aki fiatalabb: Luca (Géza új barátnője) és aki idősebb: Piri néni (Géza édesanyja, szorgalmas ügynökijelentésíró) – ha elolvassuk az életükről, sorsukról szóló beszámolót, még sokáig velünk maradnak.

Márton László